Fietsenstalling, bergingen en scootmobielen
Fietsenstalling en bergingen.
Lapis Lazuli beschikt over een gemeenschappelijke fietsenstalling. De entree van deze fietsenstalling is gesitueerd aan de zijde van de Zuidtangent en heeft een capaciteit van 112 fietsen. De fietsenstalling beschikt over laadpunten voor elektrische fietsen. Alleen de huurders van de studio’s hebben toegang tot deze fietsenstalling. Zij krijgen 2 stallingsplaatsen per studio. De overige woningen (niet zijnde studio’s) beschikken over een individuele berging op de begane grond van tenminste 5 m2. Deze berging biedt voldoende ruimte voor onder andere het stallen van fietsen.
Scootmobielen. Lapis Lazuli beschikt over een aparte stalling voor scootmobielen. De entree van deze stalling is gesitueerd aan de zijde van de Zuidtangent. Deze stalling biedt ruimte aan 10 scootmobielen en beschikt over elektrische oplaadpunten.
De bouw vordert en de oplevering zal in het voorjaar van 2022 zijn!





Lapis Lazuli is duurzaam
We bouwen Lapis Lazuli duurzaam. Maar wat betekent dat nou en wat heb je eraan? We zetten alles voor je op een rij en als je nog vragen hebt over dit ontwerp helpt de makelaar je graag.
Duurzaam huis met energielabel A+++
De appartementen hebben een zeer goede isolatie, we passen duurzame technieken toe om je woning van warmte en stroom te voorzien. Daarbij gebruiken wij duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout. Alle vertrekken in je appartement zijn qua temperatuur apart in te regelen. Het resultaat is dat je appartement het energielabel A+++ ’zeer energiezuinig’ krijgt. Dat merk je straks in je energierekening en daarbij belast je het milieu minder. Een energiezuinige woning heeft een veel geringere uitstoot van CO2.
Zonnepanelen
Op het dak van Lapis Lazuli komt een groot aantal Zonnepanelen, waarmee de centrale voorzieningen van energie worden voorzien. Denk hierbij aan de verlichting en ventilatie van de parkeergarage en een aantal algemene ruimten. De bijdrage aan de VvE zal hierdoor een stuk lager zijn. Mocht er meer energie opgewekt worden dan verbruikt, dan vindt er teruglevering aan het elektriciteitsnet plaats via een slimme CVZ-meter.
Klimaatadaptief bouwen
Lapis Lazuli is voorbereid op klimaatveranderingen. Opvallend zijn de infiltratiekratten onder de vloer van de parkeergarage en de waterberging onder de daktuin. De daktuin is zodanig ontworpen dat regenwater eerst gebufferd wordt onder de daktuin. Het eventuele overtollige water wordt aansluitend afgevoerd naar de infiltratiekratten. Op deze wijze wordt bij hevige regenval het hemelwater vertraagd afgevoerd op het openbare riool.
Lapis Lazuli Groenwand
Klimaatverandering in stedelijke gebieden vraagt om een slimme inrichting van de stad. Groen is een van de belangrijkste oplossingen voor extreme temperaturen of hevige regenval. Bovendien voelen bewoners zich prettiger in een groene omgeving. Naast de groene binnentuin wordt de wand grenzend aan het stadsplein en de grote trappartij deels uitgevoerd als groenwand. Deze sluit prachtig aan bij de groenwand op het stadhuis. Zo werken we samen aan een duurzame, leefbare en klimaatbestendige stad.
Bodemenergie (W.K.O.)
Duurzame Ring Heerhugowaard Exploitatie B.V. levert duurzame warmte aan Lapis Lazuli. Dat doen ze door middel van bodemenergie in combinatie met warmtepompen, een zogenaamd W.K.O. systeem. In een W.K.O. systeem wordt grondwater in de dieper liggende bodem (circa 200 meter diep) benut als energiebuffer. De afleverset, in de warmtekast in jouw appartement, zorgt voor de juiste individuele hoeveelheid warm tapwater en verwarming. Het benutten van bodemenergie is een duurzame oplossing. Het verbruik van fossiele brandstoffen (o.a. aardgas) voor energieopwekking .n de CO2-uitstoot wordt hiermee fors teruggedrongen. Er zijn plannen om het W.K.O. systeem in de toekomst aan te sluiten op het hoofdnet van de Duurzame Ring Heerhugowaard waardoor er eveneens retourwarmte van de industrie hergebruikt gaat worden.